Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Filumena Marturano" al Teatre Biblioteca de Catalunya

· On? Teatre Biblioteca de Catalunya
· Quan? Del 14 de juny al 31 de juliol de 2021
· Dies? Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: Hospital, 56
· Organitza: La Perla 29

Teatre

 La Perla 29 presenta, al Teatre Biblioteca de Catalunya, “Filumena Marturano”, un clàssic d’Eduardo de Filippo amb direcció d’Oriol Brogii i amb uns excepcionals Clara Segura i Enrico Ianniello en els papers protagonistes.

Després de 25 anys de viure mantinguda per Domenico Soriano i múltiples negatives a casar-se amb ella, Filumena decideix fingir una greu malaltia per aconseguir que al llit de morta Domenico accepti contraure matrimoni. La casa és plena de metges i veïns, i enmig d’aquest ambient fúnebre arriba el capellà per donar-li l’extremunció i s’organitza el casament.

Mentrestant, una jove amant de Domenico espera ansiosament a l’habitació del costat que Filumena traspassi… Però un cop casats Filumena Marturano s’aixeca del llit fresca com una rosa, i és aquí que comença l’espectacle.

Què ha empès a Filumena a muntar tota aquesta farsa? Per què la seva obsessió per casar-se amb Domenico? I ell per què portava 25 anys defugint el matrimoni? Aquesta és una comèdia d’embolics, secrets i intencions capgirades. Filumena és la protagonista d’un periple de vida que l’ha conduïda a enganyar, robar i aprofitar-se de Domenico, que sempre ha nedat en l’opulència. L’esclat de la seva relació amorosa esquitxa a tothom qui els envolta i fins i tot a qui encara no els envolta. Tota la veritat és bolcada sobre la taula, però ja sabem que la veritat sovint és dolorosa…

Els aires d’Itàlia d’Eduardo De Filippo tornen a La Perla 29 per parlar-nos de l’amor i la venjança, de l’instint de supervivència i la petitesa humana. Un retrat a la napolitana on l’estima es posa a prova i ens recorda que l’amor és una força que a vegades rebota en direccions oposades.

No us la perdeu.

Mapa de Localització

Hospital, 56, 08001, Barcelona (41.380795, 2.170077)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X