Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Final del 56é concurs Francesc Viñas al Gran Teatre del Liceu

· On? Gran Teatre del Liceu
· Quan? Del 16 al 27 de gener de 2019
· Dies? Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
· Adreça: La Rambla, 51-59
· Telèfon: La Rambla, 51-59
· Organitza: Gran Teatre del Liceu

Música

El 16 de gener es posa en marxa la fase final de la 56a edició del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas. El proper 25 de gener es celebrarà la prova final del concurs i el diumenge 27 el concert que permetrà conèixer els guanyadors dels principals premis d’aquesta convocatòria.

El Concurs Francesc Viñas, va ser instituït en memòria del cèlebre tenor i cada any destaca les més destacades veus joves. En el concurs poden participar totes les cantants de 18 a 32 anys i tots els cantants de 20 a 35 anys.

Per facilitar la participació i acostar el concurs als cantants d’altres països, el Gran Teatre del Liceu té un acord amb els teatres d’òpera de Madrid, París, Londres, Berlín, Milà, Nova York, Los Angeles, San Francisco, Pequín i Moscou per celebrar-hi proves preliminars.

La prova final es celebra cada mes de gener al Gran Teatre del Liceu, així com el Concert Final amb els premiats, acompanyats per l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Els premiats, a més d’obtenir els Premis Oficials, obtenen altres guardons com borses d’estudis i contractes per actuacions a diferents teatres.

Teatres coorganitzadors

Bolshoi Teatre de Rússia, Moscou
The Metropolitan Opera de Nova York
Centre Nacional de les Arts Escèniques de Xina de Pequín
Opéra National de París
Royal Opera House Covent Garden de Londres
Teatro alla Scala de Milà
Teatro Real de Madrid

Teatres col·laboradors

Deutsche Oper de Berlín
Los Angeles Opera
San Francisco Opera
Staatsoper Berlín

Jacint Vilardell, fill del tenor, i Maria Vilardell, neta del tenor, van decidir l’any 1963 fixar per sempre la memòria del seu avi amb un concurs internacional de cant amb seu a Barcelona. Actualment, el concurs té un sòlid prestigi internacional i compta amb el suport dels teatres d’òpera mes importants del mon. Cada any, més de mig centenar d’aspirants de mes de seixanta països participen en el concurs.

Veus ara reconegudes com las de Tamara Wilson al 2011, Javier Camarena al 2005, Violeta Urmana al 1992, Zeljko Lucic al 1997, Antonio Gandia al 2004, Vicenç Sardinero al 1965 ó Elena Obraztova al 1970 han guanyat el concurs.

Francesc Viñas i Dordal (Moia, 1863 - Barcelona, 1933) va destacar per la seva veu flexible i delicada i alhora poderosa, que posa sobretot al servei del repertori wagnerià. Francesc Viñas va debutar al Liceu amb Lohengrin (1888), obra que el feu famós. El tenor va actuar sovint al Liceu, on va estrenar Parsifal el darrer dia de 1913.

Els preus per la prova final del concurs van dels 10 als 15 € i els del concert final dels 10 als 29 €.

Divendres, 25 de gener de 2017 a les 15 h. Prova final del concurs.

Diumenge,27 de gener de 2017 a les 18 h. Concert final amb els guanyadors.

 

Programa en pdf

Mapa de Localització

La Rambla, 51-59, 08002, Barcelona (41.380224, 2.173535)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X