Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Gran gala de celebració del 175é aniversari del Gran Teatre del Liceu

· On? Gran Teatre del Liceu
· Quan? 3 d'abril de 2022
· Dies? Diumenge
· Hora? De 18:00h a 21:00h
· Adreça: La Rambla, 51-59
· Organitza: Gran Teatre del Liceu

Música

El dia 4 abril el Gran Teatre del Liceu commemora el seu 175è aniversari i en la vigília de l’efemèride, el 3 d’abril a les 18h, ho celebra amb una especial gala que uneix grans figures internacionals com Sondra Radvanovsky, Lisette Oropesa, Iréne Theorin, Ludovic Tézier i Joseph Calleja

És la promesa d’una vetllada d’intensitat i de grans emocions per homenatjar la història del Teatre, una única i irrepetible funció que també congrega veus estimades del país com Marta Mathéu, Manel Esteve o Manuel Fuentes. Completen el repartiment l’argentí Raúl Giménez i el baix italià Giacomo Prestia

Aquesta extraordinària gala escènica està dibuixada per Valentina Carrasco i dirigida pel mestre Marco Armiliato que inclou un destacat programa: Macbeth de Verdi (acte II), Lucia di Lammermoor de Donizetti (part III) i Turandot de Puccini (acte II, escena II).

La gala del 175è s’enregistrarà i estarà disponible a la plataforma audiovisual Liceu+ el proper 3 maig.

El Liceu compta amb més de 23.800 funcions des de 1847 fins als nostres dies, representacions en què han actuat els millors cantants de tots els temps, hi han dirigit òperes o concerts compositors i directors de fama mundial i han estat presents grans noms de la dansa durant les temporades de Primavera del Liceu. Trobareu més informació històrica i artística en aquest enllaç.

La celebració del 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu representa una oportunitat per escriure les pàgines del futur de la institució tot reivindicant la seva història. El Liceu, com a equipament cultural del S.XXI, vol seguir sent un espai de reflexió inclusiu que posi l’accent al discurs contemporani i alhora defensi el patrimoni cultural.

La Font Màgica de Montjuic farà una coreografia especial i excepcional de 30 minuts pel 175è aniversari del Liceu el dia 4 d’abril a les 21h amb un repertori d’àries d’òpera. Es repetirà aquesta acció els dies 7, 8 i 9 d’abril .

El dia 3 d’abril a les 17h i a les 17:30h, músics de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu interpretaran música des dels balcons del Cercle del Liceu per poder compartir la música i la festivitat del 175è amb totes aquelles persones que passin per La Rambla.

De la mateixa manera, el dia 4 d’abril alguns dels campanars de la zona faran un repic de campanes com ara l’Església de Santa Anna, Basílica de la Mercè, la Basílica de Sant Just i l’Església de Betlem.

També els floristes de La Rambla, com a part del projecte “Les flors, a La Rambla” se sumen a l’aniversari i engalanaran l’accés i el vestíbul del Teatre per commemorar aquesta fita històrica.

El Carilló de la Generalitat de Catalunya se suma a la celebració d’aquest 175è aniversari dedicant-hi l’audició de carilló del dilluns 4 d’abril, a les 18 h, amb la interpretació d’una selecció de temes d’òpera a càrrec d’Anna Maria Reverté. En aquest tipus d'audicions, el carilló s'escolta des dels carrers del Barri Gòtic.

 

 

Mapa de Localització

La Rambla, 51-59, 08002, Barcelona (41.380233, 2.173699)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X