Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Lluís Permanyer ens explica “L'estraperlo a Barcelona” al Cafè de l'Òpera

· On? Cafè de l'Òpera
· Quan? 10 de febrer de 2015
· Adreça: Rambla, 74
· Organitza: Altres

Actes

El proper 10 de febrer, dimarts, a les 19:30 h, el Cafè de l'Òpera acollirà una conferència del periodista, escriptor i cronista de la ciutat, Lluís Permanyer sobre l'estraperlo a Barcelona.

Durant la postguerra espanyola, l’estraperlo (el comerç il·legal d’aliments i d’articles al marge del règim) va ser l’única forma de supervivència de bona part dels barcelonins, que visqueren diversos anys de gran precarietat. Eren temps de cartilles de racionament, d’escassetat de productes bàsics i de preus difícilment assumibles per a les classes populars. El bescanvi es produïa a la ciutat però també al camp, on molts ciutadans es desplaçaven per comprar aliments als pagesos.

La Barcelona d’aquella època era una ciutat greument afectada per la Guerra Civil, però alhora plena de ciutadans capaços d’esquivar els controls de la Guàrdia Civil per tal de poder sobreviure. Alhora també hi havia espai per a la corrupció, que va permetre l’enriquiment dels qui podien comprar molt de gènere i després revendre’l a preus més elevats. L’estraperlo va estar present fins la desaparició del racionament, el 1952.

Ningú millor per explicar-nos aquesta Barcelona no tant llunyana en el temps com Lluís Permanyer. Escoltar-lo sempre és un plaer i una oportunitat per aprendre més de la nostra ciutat.

L'entrada és gratuïta però com l'aforament és limitat, és recomanable reservar amb antelació.

L'ESTRAPERLO A BARCELONA
Lluís Permanyer

Dimarts, 10 de febrer de 1015 a les 19:30 h

CAFÈ DE L’ÒPERA

Rambla, 74
08002. Barcelona

Més Informació

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X