Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Sant Jordi al Museu de l'Eròtica: Micròfon obert de literatura eròtica

· On? Museu de l'Eròtica de Barcelona
· Quan? 23 d'abril de 2024
· Dies? Dimarts
· Hora? De 15:00h a 18:00h
· Adreça: La Rambla, 96 bis
· Organitza: Museu de l'Eròtica de Barcelona

Sant Jordi

 “L’erotisme és una de les bases del coneixement d’un mateix, tan indispensable com la poesia”, va dir Anaïs Nin. Amb la idea de seguir transmetent la cultura de l'eròtica a Barcelona, el MEB proposa a tots aquells que surtin a celebrar Sant Jordi un Open Mic de literatura eròtica el proper dimarts 23 d’abril.

El museu oferirà així una sessió de micròfon obert per celebrar l’art literari  més eròtic el dia de Sant Jordi. “Poden participar-hi tots els visitants del museu i ho poden fer tant amb els llibres que el mateix museu posarà a la seva disposició com amb els llibres que ells portin, inclús poden portar creacions pròpies”, Afirma la directora del MEB, Sarah Rippert.

 

Open Mic al Jardí Eròtic del MEB

L’Open Mic tindrà lloc al Jardí Eròtic del museu. Un espai únic, al centre de Barcelona, al mig de La Rambla i davant del Mercat de la Boqueria en un edifici protegit d’inicis del segle XX. Allà, tots els visitants podran escollir entre llegir algun dels llibres que tindran a disposició o podran portar la seva pròpia lectura. “Una forma única de gaudir de l’art i l’eròtica de les paraules”, explica Sigrid Cervera, sexòloga del MEB i responsable de l’àrea didàctica. “El MEB vol compartir la cultura de l'eròtica amb totes les catalanes i catalans, volem ser un espai de referència per pensar els sexes i les seves relacions. Fer-ho a través de la lectura i la posada en comú al Jardí Eròtic del museu, és tot un plaer que volem compartir!”, afegeix Cervera.

La sessió de micròfon obert tindrà lloc entre les 15:00 i les 18:00 h el dimarts 23 d’abril.

Una rosa i un punt de llibre amb l’entrada

D’altra banda, i per celebrar aquest Sant Jordi 2024, amb l’entrada habitual, “tots els visitants podran escollir entre una rosa i un punt de llibre, a més de poder gaudir d’una copa de cava al jardí del museu”, explica Rippert. “Cultura i diversió no són contraris al nostre museu”, afegeix. D’altra banda, la botiga del MEB aprofitarà per ampliar la seva mostra literària.

El MEB: Un museu únic a Espanya

Abans o després de l’Open Mic, els assistents podran gaudir de la visita al MEB. El recorregut permet un viatge que va des del Paleolític Superior, l'Antic Egipte, Grècia i Roma; passant pel Japó de l'eròtic shunga, a l'Índia de les escultures i talles en fusta i pedra del segle XVIII que representen postures del Kama Sutra. Es pot apreciar també artesania popular eròtica africana i precolombina, postals i fotografies eròtiques de l'Europa de finals del segle XIX i fins a conèixer els inicis del cinema pornogràfic espanyol rodat en el barri xinès de Barcelona. Obres originals de Picasso, Dalí i Klimt comparteixen espai amb la història dels primers vibradors i amb grans mites eròtics de la història.​

Un projecte pioner en el món unint Art i Sexologia

D'altra banda, el MEB continua marcant la diferència amb un projecte innovador i pioner de mà de la seva sexòloga, Sigrid Cervera. La sexòloga ha desenvolupat per al museu el projecte cultural i educatiu Art i Sexologia. Visites guiades, cicles de tallers, seminaris i activitats com la de l’Open Mic de lectura eròtica amb l’objectiu de què els visitants, a més de conèixer el museu, puguin aprendre sobre els sexes i les seves relacions a través de la història de l'art eròtic.

Activitats per a tots els gustos

Les activitats organitzades en el museu són d'allò més variades. Els balls eròtics i els shows de shibari són ja tota una referència a la ciutat, però també es poden fer tallers amb una experta en el món de les relacions liberals, a ioga matutí o tupper sex al jardí del museu. Informació, formació i entreteniment estan garantits. 

 

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X