Amics de la Rambla

Amics de la Rambla
Visita guiada a l'exposició "Retrats de Vaixells"
Amics de la Rambla

Visita guiada a l'exposició "Retrats de Vaixells"

· On? Museu Marítim de Barcelona
· Quan? 7 d'octubre de 2023
· Dies? Dissabte
· Hora? De 11:30h a 14:00h
· Adreça: Av. de les Drassanes s/n
· Organitza: Museu Marítim de Barcelona

Dissabte 7 a les 11:30 h i a les 12:30 h, el Museu Marítim de Barcelona ofereix, amb motiu de la Festa Major de La Rambla - Festa del Roser, una visita guiada a l'exposició "Retrats de Vaixells".

Des de l'antiguitat s'han fet representacions gràfiques de vaixells però poques vegades es pot identificar el vaixell, és a dir, conèixer-ne el nom i la història. Amb aquesta exposició el Museu Marítim de Barcelona mostra com han evolucionat els retrats dels vaixells de la mà dels avenços tecnològics i dels canvis socials: adaptant-se a les eines de representació d'imatges de cada moment, canviant els motius per fer el retrat, de qui fa l'encàrrec, així com els perfils dels autors i la manera de difondre'ls.

L'exposició s'inicia amb una introducció breu, mostrant alguns antecedents del s. XVIII; a partir d'aquí, es fa un recorregut cronològic mostrant com ha anat canviant la manera de fer aquests retrats i les tècniques que s'han utilitzat. Des del segle XIX, amb el creixement de les grans empreses navilieres i l'inici d'una gran demanda i producció de retrats pintats de vaixells, fins a l'actualitat amb els shipspotters o observadors de vaixells, presents als ports de tot el món, que a més d'imatges, comparteixen també la informació tècnica de les embarcacions.

L'aforament és limitat.

Inscripcions a partir del dia 26 de setembre

Crea aquest esdeveniment al teu calendari

Realitza la teva reserva

Revisa atentament la informació abans de confirmar la teva reserva.

Mapa de Localització

Av. de les Drassanes s/n, 08001, Barcelona (41.376334, 2.174793)

També et pot interessar

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X