Amics de la Rambla

Amics de la Rambla
Visita guiada a l'exposició "Retrats de Vaixells"
Amics de la Rambla

Visita guiada a l'exposició "Retrats de Vaixells"

· On? Museu Marítim de Barcelona
· Quan? 7 d'octubre de 2023
· Dies? Dissabte
· Hora? De 11:30h a 14:00h
· Adreça: Av. de les Drassanes s/n
· Organitza: Museu Marítim de Barcelona

Dissabte 7 a les 11:30 h i a les 12:30 h, el Museu Marítim de Barcelona ofereix, amb motiu de la Festa Major de La Rambla - Festa del Roser, una visita guiada a l'exposició "Retrats de Vaixells".

Des de l'antiguitat s'han fet representacions gràfiques de vaixells però poques vegades es pot identificar el vaixell, és a dir, conèixer-ne el nom i la història. Amb aquesta exposició el Museu Marítim de Barcelona mostra com han evolucionat els retrats dels vaixells de la mà dels avenços tecnològics i dels canvis socials: adaptant-se a les eines de representació d'imatges de cada moment, canviant els motius per fer el retrat, de qui fa l'encàrrec, així com els perfils dels autors i la manera de difondre'ls.

L'exposició s'inicia amb una introducció breu, mostrant alguns antecedents del s. XVIII; a partir d'aquí, es fa un recorregut cronològic mostrant com ha anat canviant la manera de fer aquests retrats i les tècniques que s'han utilitzat. Des del segle XIX, amb el creixement de les grans empreses navilieres i l'inici d'una gran demanda i producció de retrats pintats de vaixells, fins a l'actualitat amb els shipspotters o observadors de vaixells, presents als ports de tot el món, que a més d'imatges, comparteixen també la informació tècnica de les embarcacions.

L'aforament és limitat.

Inscripcions a partir del dia 26 de setembre

Realitza la teva reserva

Revisa atentament la informació abans de confirmar la teva reserva.

Mapa de Localització

Av. de les Drassanes s/n, 08001, Barcelona (41.376334, 2.174793)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X