Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Amics de La Rambla lliura els guardons de Ramblista d'Honor

28 d'octubre de 2015

En la 53a edició dels guardons, Leopoldo Pomés, l'Escola Massana, el Gremi de Llibreters de Catalunya i Raimon Martínez Fraile, a títol pòstum, han estat distingits com a Ramblistes d'Honor.

Amics de La Rambla ha lliurat avui, dimecres 28 d'octubre, en un acte institucional al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, els guardons de Ramblista d'Honor. L'acte, presidit per l'Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha comptat amb la participació del catedràtic de Dret Financer i Tributari de la Universitat de Barcelona Joan-Francesc Pont que ha glossat la figura dels Ramblistes d'enguany.

El fill de Raimon Martínez Fraile, el director de l'escola Massana Xavier Capmany, el president del Gremi de Llibreters de Catalunya Antoni Daura i Leopoldo Pomés han recollit els guardons que els acrediten com a Ramblistes d'Honor.

En el seu discurs, el president d'Amics de La Rambla, Joan Oliveras Bagués, després d'agrair als guardonats el seu compromís amb la ciutat i amb La Rambla, ha reclamat una actuació urgent per aturar la paràlisi que afecta al Pla Especial de La Rambla: “No hi ha projecte real sense calendari concret, i òbviament, tampoc sense pressupost. La Rambla té un calendari d'urgència i fóra bo que en això reestablíssim una necessària coincidència”. Joan Oliveras Bagués ha acabat demanant que l'Alcaldessa i el govern municipal “redescobreixin les nostres urgències, que a La Rambla són també les de la ciutat”.

L'acte s'ha tancat amb la intervenció de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau que s'ha compromés amb el futur de La Rambla perqué “perdre la Rambla és perdre Barcelona”.

L’Associació d’Amics de La Rambla convoca els guardons de Ramblista d’Honor, que va crear l’any 1962, amb l’objectiu de distingir a les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç, a millorar, divulgar o promoure el prestigi de la Rambla. Amics de La Rambla ha volgut que el guardó reorienti el seu objectiu per tal de distingir a les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç a millorar, divulgar o promoure el prestigi de Barcelona.

Aquests guardons volen consolidar-se com un esdeveniment ciutadà que visualitzi La Rambla com el Passeig amb vocació i trajectòria de centralitat en la vida barcelonina tal com posa de manifest la seva història de síntesi, en sentit social i cultural, de totes les Barcelones possibles. És per això, que el guardó de Ramblista d’Honor, vol constituir-se en la màxima expressió del reconeixement que la societat civil barcelonina atorga.

El jurat que ha escollit els Ramblistes d' Honor d'aquest any està format per Ignasi Aragay, Iosu de la Torre, Sergi Dòria, Núria Llorach, Xavier Marcé, Rafael Nadal, Joan Oliveras, Enric Pantaleoni, Enric Pujadas, Enric Sierra, Àlex Susanna, Roser Tiana i Sergi Vicente.

Un cop valorades totes les candidatures presentades i després de quatre votacions, el Jurat dels guardons va decidir atorgar els guardons de Ramblista d'Honor del 2015 a:

Gremi de Llibreters de Catalunya. Per la seva tasca en pro de la cultura i, especialment, per la seva contribució decisiva a convertir el dia de Sant Jordi en la diada més especial per La Rambla.

Leopoldo Pomés. En reconeixement a la seva carrera artística sempre vinculada a la ciutat de Barcelona.

Així mateix el Jurat va acordar ratificar, a proposta de la Junta Directiva d'Amics de La Rambla, un guardó especial a títol pòstum a Raimon Martínez Fraile i un guardó especial a l'Escola Massana.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X