Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Amics de La Rambla lliura els guardons de Ramblista d’Honor 2018

18 d'octubre de 2018

Amics de La Rambla va lliurar el passat 17 d'octubre, en un acte institucional al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, els guardons de Ramblista d'Honor. L'acte, presidit per l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va comptar amb la participació del periodista Fèlix Riera que va oferir un discurs introductori en el qual va defendre La Rambla com un lloc on badar, on contemplar i on ser contemplat. Un lloc a on les parades de flors “convoquen els vianants a haver de detenir-se a contemplar un espectacle que acciona els sentits i les emocions”.

Josep Maria Espinàs, Isabel Steva “Colita” i Toni Albaladejo en nom del Teatre Poliorama, van recollir els guardons que els acrediten com a Ramblistes d'Honor.

En el seu discurs, el president d'Amics de La Rambla, Fermín Villar, després d'agrair als guardonats el seu compromís amb la ciutat i amb La Rambla, va tenir un emocionat record per tres dones que ens han deixat aquest any: dues grans ramblistes, Montserrat Caballé (Ramblista d’Honor l’any 1974) i Rosa Dòria (propietària del Cafè de l’Òpera, Ramblista d’Honor l’any 1997 ), i una gran ravalera: Maria Casas.

En relació amb el Pla Especial i la seva aplicació, Fermín Villar va demanar a govern i a oposició “que tornin a demostrar que els preocupa la Rambla i—en vistes a les eleccions del mes de maig—que no caiguin en la temptació d’usar-la per a càlculs o estratègies electorals”. Fermín Villar també va reclamar la reforma de La Rambla i que aquesta no ajorni les actuacions urgents que el passeig necessita. Fermín Villar va tancar el seu discurs amb una crida en defensa de la nostra Rambla “Cuidem-la entre tots, perquè—al final—tots som Ramblistes”.

L'acte es va tancar amb la intervenció de l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau que va afirmar que “Sabem que queda feina per fer per defensar la Rambla, un espai viu, dinàmic i genuïnament barceloní, i actes com aquest ens recorden que no podem baixar la guàrdia perquè no deixi de ser el passeig per excel·lència de la ciutat i de tots els barcelonins i barcelonines" .

L’Associació d’Amics de La Rambla convoca els guardons de Ramblista d’Honor, que va crear l’any 1961, amb l’objectiu de distingir a les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç, a millorar, divulgar o promoure el prestigi de la Rambla i de Barcelona.

Aquests guardons volen consolidar-se com un esdeveniment ciutadà que visualitzi La Rambla com el Passeig amb vocació i trajectòria de centralitat en la vida barcelonina tal com posa de manifest la seva història de síntesi, en sentit social i cultural, de totes les Barcelones possibles. És per això, que el guardó de Ramblista d’Honor, vol constituir-se en la màxima expressió del reconeixement que la societat civil barcelonina atorga.

El Jurat que ha escollit els Ramlistes d'Honor aquest any està format per: Ignasi Aragay, Lluís Bassets, Alicia Berlanga, Sergi Dòria, Núria Llorach, Xavier Marcé, Joan Oliveras, Enric Pantaleoni, Álex Sàlmon, Vicent Sanchis, Ramón Suñé, Roser Tiana, Neus Tomàs, Sergi Vicente i el president d'Amics de La Rambla, Fermín Villar.

Un cop valorades totes les candidatures presentades, el Jurat dels guardons va decidir atorgar els guardons de Ramblista d'Honor del 2018 a:

Josep Maria Espinàs en reconeixement a totes les seves aportacions a la cultura, a la seva trajectòria literària i a les seves cròniques que ens han ajudat a entendre 42 anys de la historia de la ciutat i del país.

Isabel Steva “Colita” en reconeixement a la seva trajectòria professional i al retrat que al llarg de la mateixa ha fet de la ciutat i de la seva gent.

Teatre Poliorama en reconeixement a la seva contribució a la cultura teatral de la ciutat i a la vida cultural de La Rambla.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X