Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Centenari del naixement de Mary Santpere

8 d'octubre de 2013

L'1 de setembre d'aquest any, es van complir 100 anys del naixement de Mary Santpere. L'actriu i humorista catalana va estar molt vinculada a La Rambla. Guardonada com a Ramblista d'Honor l'any 1973, la Mary va participar molt activament en molts dels actes – festius i reivindicatius de l'Associació Amics de La Rambla.

Mary Santpere va tocar tots els registres (en especial la comèdia) i va participar en obres de teatre, programes de ràdio, pel·lícules de cinema i en programes de televisió. A partir dels anys cinquanta, Mary Santpere es va fer una immensa artista de teatre i des revistes musicals. Batejada «Reina del Paral · lel», el nom de la famosa avinguda on en aquella època estaven concentrats tots els teatres barcelonins, va tenir com a còmplice a Paco Martínez Soria però també a Àngel d'Andrés i Joan Capri i va fer girs per Amèrica hispà-parlant arribant també als Estats Units

A part del Guardó de Ramblista d'Honor, Mary Santpere va rebre moltes distincions, entre les que destaca la Creu de Sant Jordi que va rebre l'any 1984. Mary Santpere va morir, als 80 anys, el 23 de setembre de 1992.

Mary Santpere va ser una gran actriu, però a Amics de La Rambla ens agrada recordar-la com la Mary, una personalitat única que es feia estimar i una persona de gran cor que ens va ajudar sempre que va poder.

A part de l'entranyable record que guardem tots els membres d'Amics de La Rambla, al nostre Passeig hi ha dos punts on es recorda a Mary Santpere. Ala Rambla Santa Mònica hi ha el monument d'homenatge als Santpere (Mary Santpere era filla del també actor, cantant i director Josep Santpere i per això el monument està dedicat a la família d'actors). El monument és obra de l'escultor Juan Bordes i dels arquitectes Óscar Tusquets i Carlos Díaz. Al costat del Palau de la Virreina hi ha una placa d'Amics de La Rambla i de l'Ajuntament de Barcelona que la recorda. Amb la placa es va plantar la buguenvíl·lea que, encara ara, decora la paret on hi ha la placa.

Des d'Amics de La Rambla, amb tota l'estimació, volem rendir a la Mary Santpere el nostre més sentit homenatge.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X