Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Curs d’iniciació a la floristeria

25 de setembre de 2018

L’associació d’Amics de La Rambla té com a objectiu la defensa i promoció del patrimoni material i immaterial de La Rambla. Una de les tradicions més estimades del passeig i, per tant, de Barcelona, és la venda de flors.

Encara que hi ha constància de venedores de flors a La Rambla des del segle XIII, les primeres parades de flors són de l’any 1853. Al principi eren taules que es muntaven i desmuntaven el mateix dia i amb el pas dels anys es van convertir en fixes.

Les flors de La Rambla han acompanyat el dia a dia de moltes generacions de barcelonins omplint de color, d’olors i de vida el centre del passeig més important de la ciutat. És tan impensable La Rambla sense flors com una Barcelona sense La Rambla.

Per aquest motiu, Amics de la Rambla s’ha marcat com a objectiu la promoció de la tradició de la venda de flors a La Rambla, de la cultura de la flor i de l’art floral. Volem que les flors continuïn omplint de joia a passejants, badocs, compradors, veïns i visitants i que les flors de La Rambla esdevinguin un dels símbols de la ciutat.

Amb aquest objectiu organitzem de l’1 al 9 d’octubre un curs d’iniciació a la floristeria amb l’objectiu de donar a conèixer l’ofici i les tècniques artesanals de la construcció.

El curs, de la mà dels mestres floristes. Francesc Porres i Mia Parramon, es desenvoluparà a la Masia de l’Escola D’Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya.

El programa del curs tractarà temes com el treball de flor individual, presentació, composició de plantes, estructures de gran format amb plantes, composició amb recipient, rams de mà i treballs comercials .

Com a pràctica del curs, els alumnes participaran en la decoració de la parada de flors número 7 de La Rambla que actualment està desocupada.

Aquest curs d’iniciació a la floristeria és part del programa Cultura i Comerç de la direcció de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona i compte amb la col·laboració del Gremi de Floristes de Barcelona, l’Escola d’Art Floral, Impulsem, el Mercat de la Boqueria i la Fundació Tot Raval.

Si voleu més informació o per inscripcions podeu trucar al telèfon 93.317.29.40.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X