Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

El Jamboree presenta els actes del seu 60 aniversari

16 de desembre de 2019

La sala Jamboree celebrarà 60 anys l'any 2020. El passat dia 12 es van presentar els actes i eixos que conformaran i articularan l'aniversari. El Jamboree compleix 60 anys d'història, de música, de ball, de cultura, de resistència… i aquesta fita no la pot celebrar gairebé ningú més en tota Europa

En aquests sis dècades, la sala ha generat història de la ciutat, del país, i del jazz a nivell internacional. Ha esdevingut un patrimoni cultural de Barcelona per mèrits propis: una ubicació especial, la mítica “cova” de la Plaça Reial, l'espai a tocar de La Rambla que ofereix música i ball diàriament, i que pot reivindicar la gesta de que ho ha estat fent, de manera pràcticament ininterrompuda, des de fa ja 6 dècades.

Amb aquesta història a les espatlles, evidentment ha acollit els millors artistes locals i internacionals -i no només del jazz- i alhora ha estat escola i cantera de músics. S'ha convertit en el punt de trobada dels més melòmans, però també a estat el lloc on tots nosaltres hem descobert algun artista o un estil musical. I tot plegat, mantenint la personalitat Jamboree, una barreja de filosofia oberta eclèctica i d'una marcada i indiscutible personalitat “underground”.

Traduït en algunes xifres, per tal de tractar de transmetre la magnitud de la activitat d'aquesta sala de concerts de petit format, estem parlant de: més de 25.000 actuacions des dels anys 60, més de 30.000 músics han actuat (des del 93), i un acumulat de més de 2.000.000 de persones es poden comptabilitzar com a públic dels concerts en aquests 60 anys.

Pel que fa la vessant de sala de ball original, ara discoteca, en 28 anys ha ofert: 28.224 sessions de djs, 336 sessions de djs internacionals, 140 festes temàtiques, ha acollit més de 400 esdeveniments privats... i en total, sumen mes de 2,5 milions de persones que han gaudit de la festa i les sessions de discoteca (des del 93).

Celebrant els 60 anys

L'aniversari s'articularà a partir d'esdeveniments puntuals, accions de llarg recorregut, i col·laboracions i aliances que s'establiran a partir d'aquest 2020 amb la voluntat que es consolidin en el temps.

Aquestes seran les línies directrius i eixos que marcaran els 60 anys del Jamboree:

Nova imatge

La efemèride es veurà identificada en un nou logo d'aniversari, que serà present com a imatge gràfica durant tot l'any, i un vídeo-resum commemoratiu que es projectarà abans de cada concert i activitat que tingui lloc a la sala o que tingui relació amb l'aniversari.

La programació: 365 concerts durant l'any

La programació tindrà molts concerts especials, i amb una participació evident dels artistes més significats que han estat vinculats a la sala.

També és convidarà els directors artístics històrics a programar alguns concerts, ja que el Jamboree ha de mirar cap el futur, però una celebració també suposa recordar, agrair i reivindicar a aquells que han contribuït a fer gran aquesta sala.

El festival MasiMas també quedarà emmarcat en aquesta programació especial, i òbviament serà una edició especial “60 anys Jamboree”

Nou director artístic

El 2020 és un any sens dubte especial, i l'aniversari és una oportunitat per renovar-se i mirar cap el futur. Quina millor manera que posant la direcció artística en mans d'una nova mirada, apostant decididament per la joventut, la modernitat, la transgressió, el risc, la sorpresa i el descobriment.

L'escollit és Simón Pons que indubtablement aportarà frescor i novetats. En les seves pròpies paraules: “El Jamboree seguirà sent, per descomptat, la llar de Jazz... però com en el propi Jazz sempre ha estat característic, també serà un lloc amb un llenguatge lliure i obert, sempre nou, ple i en moviment.”

La Festa: al Liceu, i a l'estiu

Tot aniversari ha de tenir una festa com cal, i com el Jamboree i la seva secció de discoteca en són especialistes, podeu esperar una celebració a l'alçada.

Només us avançarem que serà al juliol, i al Liceu. La resta, top secret!

Però el Jamboree no només farà una celebració portes endins, i vol compartir el seu aniversari. Indiscutiblement, això passa per celebrar-ho amb la ciutat i amb els agents culturals i musicals del país, i també de més enllà de les nostres fronteres.

Concerts gratuïts a la Plaça Reial

El Jamboree gaudeix d'una ubicació immillorable, a la Plaça Reial i a tocar de les Rambles. En el marc de l'aniversari, la celebració sortirà fora de la sala i a l'estiu oferirem durant l'agost 30 concerts gratuïts (un per dia) a la Plaça Reial.

Les complicitats i aliances

- Establirem una col·laboració artística amb la sala londinenca Ronnie Scott's Jazz Club, que aquest 2019 també ha fet també 60 anys d'activitat, i aquesta prestigiosa sala ens passa el testimoni pel 2020.

- Es proposarà un acord amb els centres cívics de la ciutat, promocionant la sala amb xerrades i conferències, i oferint condicions especials i descomptes als usuaris de cada centre cívic de la ciutat.

- S'articularà un marc de converses per establir col·laboracions (que anirien del 2020 en endavant) amb els principals agents de formació musical del país, les Escoles Superiors de Música -com el Taller de Músics- per tal de consolidar encara més el Jamboree com a aparador i cantera del nou talent format i sorgit a casa nostra.

- Jamboree participarà en Projectes Europeus de connexió entre sales, a nivell de programació, tècnics i altres aspectes per tal de generar xarxa i sinèrgies a nivell continental.

Aquests són els eixos generals que estructuraran el 2020 de la programació i relacions estratègiques de la sala Jamboree, que s'aniran presentant específicament durant l'any.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X