Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Festa del Roser compromesa amb la sostenibilitat

16 d'octubre de 2018

El pròxim 17 d’octubre tancarem, amb el lliurament dels guardons de Ramblista d’Honor, una nova edició de la Festa del Roser.

Des de fa uns anys, l’activitat principal de la Festa és “La Rambla en Flor” on es decoren amb art floral edificis i espais de La Rambla amb la intenció de reforçar la relació que, històricament, La Rambla ha tingut amb la flor. Tradició, la de la flor a La Rambla, que es manté gràcies a les floristes que cada dia obren la seva parada per omplir de color i olors La Rambla.

És important també que aquesta activitat relacionada amb la flor sigui sostenible i així són moltes les pràctiques que garanteixen aquesta sostenibilitat.

“Cultivem La Rambla” és l’espectacular hort urbà amb el qual l’Institut Municipal de Parcs i Jardins va transformar La Rambla Santa Mònica. El substrat utilitzat en les diferents jardineres va sortir de la reutilització dels arbres de Nadal que es van recollir el mes de gener passat i totes les plantes utilitzades s’han recuperat amb la intenció que siguin replantades en diferents espais de la ciutat.

També tindran una nova vida les plantes que decoraven el Mirador de Colom. Turisme de Barcelona ha fet donació de totes les plantes a la Fundació Tot Raval que, a través del Banc de Recursos de Ciutat Vella que gestiona Itaka Al Raval, les farà arribar a entitats del barri.

A banda, molts dels muntatges tenen en compte criteris de sostenibilitat i de kilòmetre zero. Així, els muntatges que el Gremi de Floristes i l’Art d’Horta Floristes han fet pels edificis de la Conselleria de Cultura (Arts Santa Mònica, Palau Marc i Palau Moja), han utilitzat únicament materials comprats a la província de Barcelona. Tot el material floral utilitzat en aquestes decoracions, també es reutilitzarà.

Aquest mateix compromís amb el reciclatge dels materials utilitzats, s’ha pogut veure en tots els muntatges que ha portat a terme l’Escola de Disseny Floral (Centro Galego, Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, Restaurant Moka, Mirador de Colom...) i amb la decoració floral d’altres espais com el passatge Bacardí.

Una de les principals intencions d’Amics de La Rambla a l’organitzar aquesta festa és fomentar, promocionar i afavorir la venda de flors a La Rambla. En aquest sentit, destaca la decoració floral de l’Hotel Arc La Rambla. L’Hotel, per segon any consecutiu, ha encarregat la decoració de la seva façana a un dels floristes de La Rambla: la floristeria Benzal.

Finalment volem destacar el projecte al voltant de la parada de flors número 7 de La Rambla, Flors Maria, que estava desocupada des de la jubilació del senyor Joan. En un projecte conjunt de moltes entitats (Amics de La Rambla, Direcció de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona, Escola de Disseny Floral, Gremi de Floristes, Fundació Tot Raval, Impulsem, Mercat de la Boqueria) s’ha organitzat un curs d’iniciació a la floristeria per a persones en situació d’atur. Aquest curs tenia com a pràctica la decoració de la parada per la Festa del Roser . Un cop acabada la Festa, la decoració es mantindrà i evolucionarà fins a finals de desembre. Per fer aquest manteniment s’ha contractat a dues de les persones que van assistir al curs.

LA RAMBLA DE BARCELONA

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.

Carregant...
x
X