Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Festa del Roser compromesa amb la sostenibilitat

16 d'octubre de 2018

El prxim 17 doctubre tancarem, amb el lliurament dels guardons de Ramblista dHonor, una nova edici de la Festa del Roser.

Des de fa uns anys, lactivitat principal de la Festa s La Rambla en Flor on es decoren amb art floral edificis i espais de La Rambla amb la intenci de reforar la relaci que, histricament, La Rambla ha tingut amb la flor. Tradici, la de la flor a La Rambla, que es mant grcies a les floristes que cada dia obren la seva parada per omplir de color i olors La Rambla.

s important tamb que aquesta activitat relacionada amb la flor sigui sostenible i aix sn moltes les prctiques que garanteixen aquesta sostenibilitat.

Cultivem La Rambla s lespectacular hort urb amb el qual lInstitut Municipal de Parcs i Jardins va transformar La Rambla Santa Mnica. El substrat utilitzat en les diferents jardineres va sortir de la reutilitzaci dels arbres de Nadal que es van recollir el mes de gener passat i totes les plantes utilitzades shan recuperat amb la intenci que siguin replantades en diferents espais de la ciutat.

Tamb tindran una nova vida les plantes que decoraven el Mirador de Colom. Turisme de Barcelona ha fet donaci de totes les plantes a la Fundaci Tot Raval que, a travs del Banc de Recursos de Ciutat Vella que gestiona Itaka Al Raval, les far arribar a entitats del barri.

A banda, molts dels muntatges tenen en compte criteris de sostenibilitat i de kilmetre zero. Aix, els muntatges que el Gremi de Floristes i lArt dHorta Floristes han fet pels edificis de la Conselleria de Cultura (Arts Santa Mnica, Palau Marc i Palau Moja), han utilitzat nicament materials comprats a la provncia de Barcelona. Tot el material floral utilitzat en aquestes decoracions, tamb es reutilitzar.

Aquest mateix comproms amb el reciclatge dels materials utilitzats, sha pogut veure en tots els muntatges que ha portat a terme lEscola de Disseny Floral (Centro Galego, Reial Acadmia de Cincies i Arts de Barcelona, Restaurant Moka, Mirador de Colom...) i amb la decoraci floral daltres espais com el passatge Bacard.

Una de les principals intencions dAmics de La Rambla a lorganitzar aquesta festa s fomentar, promocionar i afavorir la venda de flors a La Rambla. En aquest sentit, destaca la decoraci floral de lHotel Arc La Rambla. LHotel, per segon any consecutiu, ha encarregat la decoraci de la seva faana a un dels floristes de La Rambla: la floristeria Benzal.

Finalment volem destacar el projecte al voltant de la parada de flors nmero 7 de La Rambla, Flors Maria, que estava desocupada des de la jubilaci del senyor Joan. En un projecte conjunt de moltes entitats (Amics de La Rambla, Direcci de Comer de lAjuntament de Barcelona, Escola de Disseny Floral, Gremi de Floristes, Fundaci Tot Raval, Impulsem, Mercat de la Boqueria) sha organitzat un curs diniciaci a la floristeria per a persones en situaci datur. Aquest curs tenia com a prctica la decoraci de la parada per la Festa del Roser . Un cop acabada la Festa, la decoraci es mantindr i evolucionar fins a finals de desembre. Per fer aquest manteniment sha contractat a dues de les persones que van assistir al curs.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla s un dels indrets de Barcelona on bull ms activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X