Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Festa del Roser omple de flors i d’activitats La Rambla fins al 12 d’octubre

28 de setembre de 2017

La Festa del Roser, que Amics de La Rambla organitza ininterrompudament des de l'any 1962, és la celebració anual amb la qual volem convidar a barcelonins i visitants a gaudir de La Rambla. Són dies en què la cultura, el lleure i els actes populars, sempre presents a La Rambla, conviden a tothom a ocupar l'espai públic i a viure intensament de l'eix central de Barcelona.

En un any marcat per l’atemptat que el mes d’agost passat va sacsejar la nostra ciutat, necessitem que el barceloní torni a ramblejar fent seva La Rambla!

Un any més hem volgut que les flors prenguin el protagonisme de la Festa i molts dels actes estan relacionats amb la tradició de les flors a La Rambla.

Flors, cultura, tradició i participació amb la intenció d'apropar La Rambla als barcelonins convidant-los a redescobrir-la i a gaudir-la més que mai.

ACTES PREVISTOS

TEATRE: “LA RAMBLA DE LES FLORISTES” DE JOSEP MARIA DE SAGARRA
Teatre Poliorama. La Rambla, 115
Dilluns, 2 d'octubre a les 20:30 h


La companyia “Teatre pels descosits” representa aquest text de Josep M. de Sagarra al Teatre Poliorama, on es va estrenar el 21 de març de 1935.
El vers de Sagarra ens regala una comèdia costumista ambientada a mitjans del S. XIX amb La Rambla com a escenari i, també, com a protagonista.
Hi trobareu, senyors de bastó i barret de copa, floristes, senyorasses, escanyapobres, aprofitats, perduts, enamorats, baladrers i tota mena de passejants i badocs, que us faran riure, i emocionar.

FITXA ARTÍSTICA

Companyia Teatre pels descosits
Direcció Toni Navarro
Intèrprets: Dolors Roca, Joan Gisbert, Miquel Àngel Mateu, Tony López, Roser Casals, Toni Navarro, Gemma Marcó, Laura Pedemonte, Xavi Arroyo, Eudald Navarro, Carme Anglès, Jordi Cassany, Alicia Nicolás, Lurdes Sol, Manuel Millanés, Montse Carnacea, Mercè F. Roca, Enna Robles.
Figurants: Joan Prats, Dani Guisado, Albert Pedemonte, Valan Álvarez, Alfons Marente, Román Zabala, Òscar Estany, Laia Prats.
Escenografia: Eduard Muniesa.
Il·luminació: Marc Calabria
Disseny vestuari: Dolors Roca
Regidoria: Lourdes Castells

“La Rambla en Flor”. Decoracions d'art floral a diferents edificis de La Rambla
Del 7 al 12 d'octubre

En un projecte d'Amics de La Rambla comissariat per Rosa Bassedas, es decoraran les façanes de diferents edificis i espais singulars de La Rambla.Aquest projecte es fa amb la col·laboració de l’Escola d’Art Floral i Paisatgisme i del Gremi de Floristes de Catalunya

Edificis i llocs decorats:

Taquilla de “Las Golondrinas”

Mirador Colom. Barcelona Turisme

Museu Marítim de Barcelona. Portal de la Pau

Garatge Atarazanas. Portal de Santa Madrona, 10

Arts Santa Mònica. La Rambla, 7

Intervenció Parcs i Jardins. Rambla Santa Mònica

Museu de Cera de Barcelona. Passatge de la Banca, 7

Palau Marc. La Rambla, 8

Hotel Arc La Rambla. La Rambla, 19

Centro Galego de Barcelona. La Rambla, 35

Passatge Bacardí.
Pau Bosch Domínguez i Raquel Domínguez amb la col·laboració dels Apartaments Rambles Bacardí.

Farmàcia La Rambla Barcelona. La Rambla, 44

Gran Teatre del Liceu. La Rambla, 51-59
Es pot visitar del 7 al 12 d’octubre de 10 a 18 h.

Intervenció de les catifaires del Raval. Pla de l’Os. La Rambla
El grup de catifaires del Raval reprodueix el Mosaic que Joan Miró va dissenyar per encàrrec de l’Associació d’Amics de La Rambla.

Jardí de la Casa Ignacio de Puig. Hotel Petit Palace Boqueria Garden. Boqueria, 10
El jardí de la Casa Ignacio de Puig conserva elements romàntics, com la resta del que havien estat petits estanys, dues fonts de pedra i uns arbres característics d'aquests jardins, com els Cocculus laurifolius, til·lers i boixos. Tot i ser un espai privat està obert al públic, perquè està catalogat per l'Ajuntament. L'horari és de 10 del matí a 7 del vespre. S’hi pot accedir de dues maneres: travessant el vestíbul de l’Hotel Petit Palace Boqueria Garden o bé amb un ascensor situat al carrer d’Aroles. Tot i no tenir una decoració floral feta per l'ocasió, hem cregut interessant incloure-ho per donar a conèixer aquest petit oasi al cor de Ciutat Vella.

Palau de la Virreina. La Rambla, 99
Direcció artística: Claret Serrahima i Escola d'Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya. Realització: participació popular
Per cinquè any consecutiu i després de l'èxit de les darreres edicions, Amics de La Rambla convida a barcelonins i visitants a participar en “Una flor, un desig” un projecte participatiu que té a les flors i la Rambla de les Flors com a protagonistes. Anualment La Rambla de les Flors de Barcelona celebra la festa de la seva patrona, la Mare de Déu del Roser. La imatge es troba en l’espai exterior de la Virreina i era tradició que el Col·lectiu de Floristes de La Rambla li dediquessin una ofrena. Recollint aquesta tradició, i basant-se en una idea del dissenyador gràfic Claret Serrahima, l'Escola d'Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya va dissenyar una acció floral perquè els ciutadans i visitants de la ciutat participin activament introduint una flor, sota el lema: “una flor, un desig”.

Palau Moja. Portaferrissa, 1

Palau Moja The Catalan Heritage House. La Rambla, 118

Uissos. La Rambla, 120

Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, La Rambla, 115

Restaurant Moka. La Rambla, 126

Jardí de l’Ateneu Barcelonès. Canuda, 6

Portes obertes al Jardí de l’Ateneu Barcelonès. Dissabte 7 i diumenge 8 de 10 a 19 h.

Bar Núria. La Rambla, 133

Intervenció Gremi de Floristes de Catalunya. Rambla de Canaletes

Centre Comercial El Triangle. Plaça Catalunya, 1-4
A banda de decorar la seva façana, el Centre Comercial El Triangle, regalarà a tots els seus clients un test amb llavors que es podrà recollir el dissabte 7 d’octubre de 12 a 20 h i el diumenge 8 d’octubre de 12 a 18 h al Hall del Centre Comercial. Per obtenir el test, únicament haureu de fer-vos una foto amb el vostre telèfon i pujar-la amb el Hashtag #FestadelRoseraElTriangle

Mostra d'entitats per a la Gent Gran de Ciutat Vella
La Rambla. Davant del Monument a Colom
Divendres, 6 d'octubre de 10 a 19 h

L’acte consistirà amb una mostra de totes les entitats i serveis de ciutat vella centrades amb l’atenció i promoció de la gent gran. Hi podreu trobar l’explicació dels serveis i activitats que realitzen així com tallers per als visitants.

Actuacions en directe dels Casals de Gent Gran de Ciutat Vella
La Rambla. Davant del Monument a Colom
Divendres, 6 d'octubre d’ 11 a 13 h


Ball amb l’Orquestra Orgue de Gats
La Rambla. Davant del Monument a Colom
Divendres, 6 d'octubre de 17 a 19 h


“UNA FLOR, UN DESIG”. Acció Floral
La Rambla 99, davant del Palau de la Virreina
Dissabte, 7 d'octubre a les 11 h

Per cinquè any consecutiu i després de l'èxit de les darreres edicions, Amics de La Rambla convida a barcelonins i visitants a participar en “Una flor, un desig” un projecte participatiu que té a les flors i la Rambla de les Flors com a protagonistes absoluts.
Anualment La Rambla de les Flors de Barcelona celebra la festa de la seva patrona, la Mare de Déu del Roser. La imatge es troba en l’espai exterior de la Virreina i era tradició que el Col·lectiu de Floristes de La Rambla li dediquessin una ofrena.
Recollint aquesta tradició, i basant-se en una idea del dissenyador gràfic Claret Serrahima, l'Escola d'Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya va dissenyar una acció floral perquè els ciutadans i visitants de la ciutat participin activament introduint una flor, sota el lema: “una flor, un desig”.
A partir de la idea de Claret Serrahima, l’Escola d’Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya, va demanar a l’empresa Pont de Querós, especialitzada en arquitectura del salze i liderada pel Mestre Artesà cisteller Joan Farré , construir una peça de 4 m d’alçada x 1,5’ d’amplada teixida amb vímet per la base i la boca amb l’objectiu de deixar lliure la part central amb tela de galliner i així col·locar-hi les flors. Aquesta peça és un cistell típicament català, la cargolera.
Posat que es celebra la diada de la Mare de Déu del Roser, les flors que s’hi col·locaran seran quasi 4.000 roses de colors variats.
Aquesta festa tindrà la particularitat d’unir la tradició a les noves corrents plàstiques i culturals, que en aquest cas són l’artesania de la cistelleria a l’art floral, creant una peça artística única i aconseguint que l’ofrena a la Mare de Déu del Roser sigui un acte de participació ciutadana. Això ha estat possible gràcies a la implicació de persones, entitats, escoles i empreses, que a partir de la seva col·laboració, aporten a la ciutat una nova manera d’entendre una ofrena floral.

XOCOLATADA POPULAR
La Rambla (davant del Cafè de l'Òpera, La Rambla 74)
Dissabte, 7 d'octubre a les 12 h

La Xocolatada popular que, cada any, ofereix el Cafè de l'Òpera és un dels actes amb més tradició de les Festes del Roser en què gairebé més de mil persones esmorzaran xocolata calenta i melindros gratuïtament al mig de La Rambla.
Activitat oberta a tothom.

CONCERT: ENRIC MONTEFUSCO
Teatrino del Conservatori del Liceu. La Rambla, 51
Diumenge, 8 d'octubre a les 19 h

Aquest any portem al Teatrino del Conservatori del Liceu un concert molt especial: Enric Montefusco presentarà en aquest espai màgic i poc conegut de La Rambla, el seu primer disc en solitari. Meridiana és un disc construït a cops de memòria íntima però que no renúncia als punts d’ancoratge generacional i de classe. Emotiu i intens, serà un concert ideal per gaudir en un espai tan especial com el Teatrino del Conservatori del Liceu
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “PERSONAJES DE LA RAMBLA EN EL IMAGINARIO POPULAR
Biblioteca del Gòtic – Andreu Nin
Dimarts, 10 d'octubre a les 19 h

“Personajes de La Rambla en el imaginario popular” és un llibre escrit per la veïna de La Rambla Alicia Berlanga i per Carmen Marcos. La presentació del llibre comptarà amb la presentació del president d’Amics de La Rambla, Fermín Villar.

ACTE D’HOMENATGE ALS TREBALLADORS DELS COMERÇOS DE LA RAMBLA
Pla de l’Os
Dimecres 11 d'octubre a les 19 h


ENTREGA DELS GUARDONS DE RAMBLISTA D'HONOR
Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona
Dimecres, 18 d'octubre a les 18 h

En un acte institucional, presidit per l'Alcaldessa de Barcelona (pendent de confirmació) i per la Regidora de Ciutat Vella, Amics de La Rambla lliura els guardons de Ramblista d'Honor.

VISITES I PORTES OBERTES

Una de les intencions de la Festa del Roser és donar a conèixer el nostre patrimoni arquitectònic i cultural. Les visites guiades i les jornades de portes obertes són una de les millors oportunitats per descobrir La Rambla i alguns dels seus edificis i institucions més emblemàtics.
Totes les activitats són gratuïtes però la majoria de les activitats tenen places limitades. Per apuntar-se cal trucar al telèfon 93 317 29 40 i fer la reserva.

Ruta singular per La Rambla dels Caputxins
Dissabte, 7 d’octubre a les 10:30 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Viatges gratuïts amb “Las Golondrinas”
Del 7 al 12 d’octubre fins que les entrades estiguin exhaurides
(25 places a cada sortida).
Barcelona Port 40’: A les 11;15 h, 12:15 h, 13:15 h, 15:15 h i 16:15 h
Barcelona Mar 1h30’: A les 11:30 h, 12:30 h, 13:30 h i 15:30 h
Per causes meteorològiques el servei es pot veure alterat.
Recollida d’invitacions a les taquilles de “Las Golondrinas” portant una flor comprada a La Rambla (els menors de 10 anys poden portar la flor dibuixada). Amb les flors entregades es farà un gran tapís de flors al Port Vell.

Visites a l’Aquàrium de Barcelona
Moll d’Espanya del Port Vell, s/n
Dissabte 7 i diumenge 8 a les 16 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Exposició “Ingenieros, soldados y sabios”
Govern Militar de Barcelona
Portal de la Pau, s/n
De dimarts a dissabte de 10 a 14 h

Visites guiades al Gran Teatre del Liceu
La Rambla, 51-59.
Diumenge, 8 d'octubre a les 10 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Jamón Experience.
La Rambla, 88 – 94
Tour audiovisual Museo del Jamón gratuït
Visita gratuïta al Museu del vi i invitació a una copa de cava
Dissabte 7 i diumenge 8 d'octubre.
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)
10% en el Tour audiovisual + tast, compres i consumicions

Entrades pel Museu de Cera de Barcelona
Passatge de la Banca, 7
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Museu Marítim de Barcelona
Av. Drassanes, s/n
Acadèmia Pirata
Diumenge, 8 d’octubre a les 11:30 h
Places limitades a 25 persones.
Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Visites al Palau Güell
Nou de la Rambla, 3-5
Divendres 6, dissabte 7,diumenge 8 i dijous 12 d’octubre.
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Visita guiada a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona
La Rambla, 115
Dimarts, 10 d’octubre a les 16 h i a les 17:15 h.
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40)

Exposició “Arquitectures. Tres edificis, tres arquitectes, tres intèrprets”
Fundació Setba
Plaça Reial,10, 1-2.
Dissabte, 7 d’octubre i diumenge 8 d’octubre de 10 a 14 h. Entrada gratuïta
De dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Entrada: 2 €

Teatre Poliorama
La Rambla, 115
“Jorge Blass – Palabra de Mago”
Entrada gratuïta per a les Rosers. Dies 7 i 8 d’ octubre.
Aforament limitat. És imprescindible fer la reserva amb antelació. Telèfon. 93.3177599

La Virreina Centre de la Imatge
La Rambla, 99
“Paula Rego. Lèxic familiar”
“Gonzalo Elvira. 155. La balada de Simón”
Fins al diumenge 8 d’octubre
De dimarts a diumenge i festius de 12 a 20 h
Entrada Gratuïta

Arts Santa Mònica
La Rambla, 7
“Ania Nowak”
“Què en sap, la història, de mossegar-se les ungles – Francesc Torres / Troquel – Santiago Ydáñez”
“Doppelgänger. Beca Baden-Württemberg-Catalunya 2015/2016”
De dimarts a dissabtes d’11 a 21 h. Diumenges i festius d’11 a 17 h.
Entrada Gratuïta

Centre Comercial El Triangle
Plaça Catalunya
El Centre Comercial El Triangle regalarà a tots els seus clients un test amb llavors que es podrà recollir el dissabte 7 d’octubre de 12 a 20 h i el diumenge 8 d’octubre de 12 a 18 h al Hall del Centre Comercial

ORGANITZACIÓ

La Festa del Roser l’organitza AMICS DE LA RAMBLA amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya.

També volem agrair la col·laboració i participació de les següents persones, entitats i empreses:

Agencia Catalana del Patrimoni Cultural
Apartaments Rambles Bacardí
Aquàrium de Barcelona
Arts Santa Mònica
Associació Majoristes de Mercabarna .AEM
Ateneu Barcelonès
Bar Núria
Bagués-Masriera Joiers
Biblioteca del Gòtic - Andreu Nin
Cafè de l’Òpera
Carme Florista
Casa Guinart
Casal Gent Gran Comerç
Casal Gent Gran Josep Trueta
Casal Gent Gran Mediterrània
Casal Gent Gran Pati Llimona
Casal Gent Gran Tarradellas
Catifaires del Raval
Centre Comercial El Triangle
Centro Galego de Barcelona
Clase Bcn
Col·lectiu de Floristes de la Rambla
Conselleria de Cultura
Conservatori del Liceu
Culturae
Escola d’Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya
Farmàcia La Rambla Barcelona
Fundació Setba
Fundació Tot Raval
Garatge Atarazanas
Govern Militar de Barcelona
Gran Teatre del Liceu
Gremi de Floristes de Catalunya
Gremi d’Hotels de Barcelona
Hotel Arc La Rambla
Hotel Petit Palace Boqueria Garden
ICUB
Impulsem
Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona
Jamón Experience
Las Golondrinas
Mercat de la Boqueria
Montse Farré
Museu de Cera de Barcelona
Museu Marítim de Barcelona
Óscar Manresa
Palau Güell
Palau Moja
Palau Moja. The Catalan Heritage House
Pau Bosch Domínguez
Port 2000
Praktik Hotels
Raquel Domínguez
Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona
Restaurant Moka
Teatre pels Descosits
Teatre Poliorama
Turisme de Barcelona
Uissos


#festadelroser
Facebook: https://www.facebook.com/AmicsdelaRambla/
Twitter: https://twitter.com/AmicsdeLaRambla
Instagram: https://www.instagram.com/amicsdelarambla

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X