Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

La Rambla de les Arts

25 de març de 2019

Aquesta tarda, i amb motiu de la celebració del Dia del Teatre, l’Arts Santa Mònica ha acollit la presentació del projecte “La Rambla de les Arts”.

La Rambla de les Arts vol ser una instal·lació inspirada en el passeig de la fama de Hollywood que neix amb l’objectiu de donar reconeixement i agraïment a tots els artistes de les arts en viu: teatre, música, dansa i circ, que han destacat i han deixat empremta a Catalunya des de l’inici de la Democràcia.

La Rambla, per la seva llarga tradició teatral, és el lloc de la ciutat que millor podia acollir aquest homenatge a les persones que amb la seva feina i dedicació han convertit a Barcelona en una ciutat on les arts escèniques tenen un paper destacat.

Per a dur-lo a terme, el projecte compta amb la complicitat del polifacètic artista estatunidenc Philip Stanton. Creador de projectes visuals en múltiples disciplines que impregna tots els seus treballs amb una mirada plena de llum i cultura. Stanton serà l’encarregat de materialitzar la instal·lació de La Rambla de les Arts, des del procés de creació de la marca, el disseny de la imatge, la construcció de les plaques commemoratives i la seva instal·lació al paviment de La Rambla.

En l’acte de presentació i per donar a conèixer el projecte, es van descobrir unes estrelles de manera simbòlica. Les estrelles estan dedicades a persones molt estimades i molt “rambleres” com Montserrat Caballé, Pepe Rubianes, Paco Morán, Anna Lizarán, Mari Santpere o Eugenio. Aquestes estrelles estaran uns dies a La Rambla i després seran retirades.

La Rambla de les Arts neix, però, amb una voluntat de continuïtat i així es convertirà en un esdeveniment anual on s’aniran afegint  estrelles noms d’artistes com Carles Canut, Carles Santos, Fabià Puigserver, Joan Capri, Maria Matilde Almendros, Mario Cabré, Mercè Bruquetes, Monty, Rosa Novell i Victòria dels Àngels entre molts altres, que són mereixedors d’aquest reconeixement. Aquestes estrelles es quedaran a La Rambla com a reconeixement a la feina de tots aquests artistes relacionats amb les arts en viu.

El projecte, liderat per  l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya, ADETCA, compta amb el suport d’Amics de La Rambla, dels Teatres Públics, de  l’Associació de Companyies de Teatre Professional de Catalunya, dels Premis de la Crítica i de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X