Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

"Antony & Cleopatra" al Gran Teatre del Liceu

· On? Gran Teatre del Liceu
· Quan? Del 28 d'octubre al 8 de novembre de 2023
· Dies? Dilluns, Dimecres, Dijous, Dissabte
· Adreça: La Rambla, 51-59
· Organitza: Gran Teatre del Liceu

Música

El Gran Teatre del Liceu estrena “Antony & Cleopatra” de John Adams basat en l’obra homònima de Shakespeare amb passatges suplementaris de Plutarc, Virgili i altres textos clàssics.

“Antony and Cleopatra” és una òpera en dos actes estrenada el 10 de setembre de 2022 a l’Òpera de San Francisco. És la primera vegada que es representarà a Barceloa i al Liceu.

Aquesta òpera en dos actes, encarregada amb motiu del centenari de la San Francisco Opera, és un coencàrrec i una coproducció amb el Gran Teatre del Liceu i The Metropolitan Opera de Nova York. Amb un llibret adaptat pel mateix compositor de la tragèdia de Shakespeare, el compositor John Adams, la directora Elkhanah Pulitzer i la dramaturga Lucia Scheckner combinen la imatge mítica de l’Antiguitat amb el glamur de la dècada dels anys trenta a Hollywood. 

De totes les obres de Shakespeare, Antony and Cleopatra és l’única que fusiona en una mateixa peça el drama amorós, el drama relatiu al poder i la comèdia. Una creació molt ambiciosa que tracta l’afer amorós arquetípic entre les dues figures protagonistes i també de la geoestratègia en ple declivi de la república romana i l’ascens de l’imperi, personificat en el jove Octavi (August) Cèsar. La ressonància amb el món d’avui, amb el declivi dels valors democràtics i el canvi de les lleialtats internacionals, és provocadora i molt oportuna. 

Cleopatra (Julia Bullock) és el personatge psicològicament més texturat de tots els papers femenins shakesperians. Les seves extraordinàries qualitats humanes estan expressades en el transcurs de l’obra: narcisisme, intel·ligència, capacitat de seducció i erotisme, ambivalència ètica, valentia militar, indulgència i, en última instància, la seva veritable capacitat d’estimar. No obstant això, en el seu joc d’amor amb Antony (Gerald Finley), mostra una vulnerabilitat humana real que transcendeix el seu autocontrol. Immersa en un conflicte —el seu amor per Antony i la lluita per conservar el poder—, quan s’adona de la seva derrota, plena de cicatrius impossibles d’esborrar, tria el suïcidi per la humiliació de ser tornada a Roma com a trofeu del triomf militar de Caesar (Paul Appelby). 

L’acció té lloc aproximadament els anys 30-31 aC i alterna dos indrets: Alexandria i Roma, encara que la producció utilitzarà una varietat de dispositius per a les connexions del públic amb el món contemporani. A través d’aquest viatge, assistim a la transformació de dues figures, equiparades a déus, Cleopatra/Isis i Antony/Hèrcules, en amants reals en tota la seva fragilitat, intimitat i incertesa. Ell era un general romà; ella, una reina egípcia. La seva passió redefiniria l’ordre mundial. 

ANTONY & CLEOPATRA

Dissabte, 28 d’octubre de 2023 a les 19 h

Dilluns, 30 d’octubre de 2023 a les 19:30 h

Dijous, 2 de novembre de 2023 a les 19:30 h

Dissabte, 4 de novembre de 2023 a les 18 h

Dilluns, 6 de novembre de 2023 a les 19:30 h

Dimecres, 8 de novembre de 2023 a les 19:30 h

Mapa de Localització

La Rambla, 51-59, 08002, Barcelona (41.380233, 2.173699)

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X