Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Del 7 al 12 d'octubre La Rambla celebra la seva Festa Major

26 de setembre de 2023

Del 7 al 12 d’octubre, Amics de La Rambla organitza, amb el suport del Districte de Ciutat Vella i la col·laboració de moltes entitats, empreses, comerços, veïnes i veïns del barri, la Festa Major de La Rambla – Festa del Roser.

Les flors tornen a ser les protagonistes de la 62 edició de la Festa i enguany hem preparat moltes activitats que convidin a (re) descobrir La Rambla i a viure-la molt intensament.

Flors a La Rambla

“La Rambla en flor” és un projecte d'Amics de La Rambla que compta amb la complicitat de les entitats, comerços i el veïnat del passeig. Del 7 al 12 d’octubre es decoraran les façanes de diferents edificis i espais singulars de La Rambla. Aquest projecte, que enguany porta les flors a 21 espais diferents de La Rambla,  es fa amb la col·laboració del Gremi de Floristes de Catalunya.

També és ja un clàssic de la Festa Major de La Rambla, l’acció floral “Una flor, un desig” que es celebrarà per onze any consecutiu el dissabte 7 a partir de les 11 h. Amics de La Rambla regala flors perquè qui vulgui les dipositi en una gran cargolera a la vegada que demana un desig. La cargolera, amb totes les flors i els desitjos, es converteix en un element decoratiu més de La Rambla en flor.

Uns tallers de floristeria a l’Espai Boqueria del Mercat el dilluns 9, gratuïts però amb inscripció prèvia, completen els actes de la Festa Major relacionats amb les flors.

Busquem la millor paella

Amics de La Rambla i la Fundació Esclerosi Múltiple organitzem el primer concurs solidari de paelles el dissabte 7 a la plaça de la Gardunya. Un jurat format per Carme Ruscalleda, Carles Gaig i Ada Parellada decidiran els guanyadors del concurs.  Després del concurs, totes les paelles es podran menjar en un dinar popular. Tots els beneficis serviran per finançar els projectes que porta a terme la Fundació Esclerosi Múltiple

Veniu a dibuixar La Rambla

A  Amics de La Rambla ens agrada molt que La Rambla es dibuixi i que s’escrigui sobre ella, per això aquest any us proposem, el diumenge 8 al matí, una activitat que uneix la passió per l’sketching urbà i l’escriptura improvisada. Sketch & Write La Rambla és una innovadora proposta cultural que busca fomentar la creativitat convidant a tothom a dibuixar i escriure en directe amb La Rambla com a escenari. És una experiència lúdica i participativa original que uneix l’sketch urbà i l’escriptura en viu. Sketch & Write La Rambla està obert al públic de qualsevol edat i proposa una ruta de dibuix i escriptura espontània que es pot practicar individualment o en grup. Per participar únicament heu d’anar el diumenge 8  d’octubre a les 9:30 h al Palau de la Virreina (La Rambla, 99). Allà us podreu inscriure i us donaran instruccions.

A la festa també hi ha música!

Aquest any, el concert de Festa Major tindrà lloc al Teatrino del Conservatori del Liceu amb l’actuació de Los Hermanos Cubero. Los Hermanos Cubero són dos germans originaris de La Alcarria amb una proposta basada en la música tradicional castellana amb influències de l’Americana Music. Des del 2010, Enrique i Roberto Cubero s’han convertit en un referent del nou folklore espanyol.

Més activitats i visites gratuïtes

El Museu Marítim de Barcelona organitza la “Festa dels Vaixells” el dissabte 7 d’11 a 14 h amb moltíssimes activitats i animació. També el dissabte 7, i de la mà de Vapiano Ramblas, els mes petits podran participar en un taller de manualitats amb Jorge Ochagavía.

Hi ha moltes més activitats: l’Ateneu Barcelonès ofereix un concert al seu Jardí, el Museu Marítim l’activitat infantil “Pirates al Museu”, la Perla 29 un col·loqui postfunció, el Centre Comercial El Triangle tallers de flors i el Mirador de Colom, el Teatre Biblioteca i el Poliorama conviden a totes les Rosers.

Hi ha visites gratuïtes a la zona tècnica de l’Aquàrium, a la Fundació Enric Miralles, al Gran Teatre del Liceu, a l’antiga Casa de Convalescència-Institut d’Estudis Catalanas, al Palau Güell, viatges amb Las Golondrinas a qui porti flors de La Rambla, al Teatre Romea i a les exposicions de La Virreina Centre de la Imatge i del Govern Militar de Barcelona. També hi ha descomptes al Museu de Cera, Museu de l’Eròtica i Tablao Flamenco Cordobés.

També hi ha rutes gratuïtes per descobrir La Rambla i dos fires d’artesania!

La majoria d’activitats i visites són gratuïtes, però tenen l’aforament limitat. A la web d’Amics de La Rambla (www.amicsdelarambla.cat) trobareu tota la informació.

Us esperem a La Rambla, veniu a gaudir de la vostra Festa Major!

Més Informació i inscripcions a les activitats

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X