Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Rambla de Canaletes

La part més alta de la Rambla, tocant a la plaça de Catalunya, rep el nom popular de la Font de Canaletes, ben coneguda per tots els barcelonins i barcelonines i un dels indrets més populars de la ciutat. Prové d'una antiga font que hi havia a l'Estudi General, precedent de la Universitat actual. Era una font on uns canalons abocaven l'aigua en una mena d'abeurador. Després de la destrucció de les muralles se'n va instal.lar una de més moderna i la seva aigua va agafar fama perquè venia de la mina de Montcada. Hi ha una llegenda que diu que qui beu aigua de la font torna sempre a Barcelona.

L'actual font es troba baixant la Rambla a la dreta, poc abans d'arribar al carrer Tallers. Al passeig del mig, i a l'alçada de la font, es reuneixen els socis i afeccionats del Barça, formant tertúlies futbolístiques d'allò més animades.

A la cantonada de la Rambla amb el carrer Tallers, trobem un antic establiment de petites dimensions, el primer a Barcelona en oferir combinats de begudes alcohòliques des de l'any 1933: la cocteleria Boadas, que va portar de l'Havana els secrets dels combinats típics d'aquella terra. En el mateix carrer hi podem trobar, entre altres establiments antics de tipus molt divers, cases de música de molta anomenada.

En aquest tram de la Rambla hi ha encara cadires on es pot seure a descansar per un preu mòdic. Més avall, continuant pel mateix cantó dret, trobem el carrer del Bonsuccés que ens porta al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i a la seu del Districte Municipal de Ciutat Vella. A l'altra banda de la Rambla, el carrer de Santa Anna ens conduirà cap a l'avinguda del Portal de l'Àngel, via comercial important, actualment convertida en zona per a vianants. Si seguim baixant per aquesta avinguda arribarem a la Catedral de Barcelona.

Tornem cap a la Rambla: som ja al començament de la rambla dels Estudis; aqui trobem el teatre Poliorama, on des de l'any 1985 hi va treballar l'actor i director Josep Maria Flotats qui amb el seu constant esforç i, conjuntament amb altres actors, directors i personalitats de la cultura, va promocionar el teatre català i va fer realitat el projecte del Teatre Nacional de Catalunya. Gairebé enfront del teatre Poliorama tenim el carrer de la Canuda, que ens porta fins a l'Ateneu Barcelonès, una de les institucions culturals de la ciutat, instal.lat des del 1907 al palau del duc de Sabassona (1796). Tornem cap a la Rambla i iniciem la baixada per la part anomenada rambla dels Estudis.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X