Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

Rambla de Mar

Hem deixat la rambla de Santa Mònica i arribem a la Porta de la Pau. Davant de les Drassanes s'aixeca el monument a Cristòfor Colom que commemora el fet de la tornada del seu primer viatge a Amèrica i que la seva primera presentació als reis Ferran i Isabel fos a Barcelona. El monument, construït l'any 1886, és obra de l'arquitecte Gaietà Buigas Monravà. La gran columna de ferro que sosté l'estàtua del navegant està emplaçada damunt d'un basament de pedra. A l'interior del monument hi ha un ascensor que permet pujar fins a la corona del cim des d'on es gaudeix d'una vista sobre el port, Montjuïc, les Drassanes i el conjunt de la ciutat.

En creuar el passeig de Colom, al costat de l'edifici del Port Autònom, una passarel.la de fusta ondulada anomenada Rambla de Mar, ens porta, per damunt de les aigües, fins al començament del Moll d'Espanya. Aquesta passarel.la, ideada per Helio Piñón i Albert Viaplana, va començar a funcionar de manera intermitent al setembre de l'any 1994.

Al final d'una via tan antiga, pintoresca i enriquida amb els signes la seva història com és la Rambla de Barcelona, única al món, la rambla de Mar, nascuda de fa poc, és una novetat que, entre les grans obres portades a terme durant aquests darrers anys per obrir la ciutat al mar, fa possible que els ciutadans i visitants de Barcelona, també des de la passarel.la, vegin el mar més d'a prop.

Punts d'interés
Miraestels
Escultures
Miraestels
LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X