Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

De cara al futur

Havent entrat ja a l’any 2000, potser cal fer-se una pregunta. Quin és el present i, sobretot, el futur de la principal artèria de la ciutat? Ignasi Torralba, propietari del popular Restaurant Amaya, presideix l’Associació des de l’any 1996. L’actual president no té gaire dubtes a l’hora de respondre la qüestió:

«Pel que fa al present, hem de dir que estem en un bon moment», diu el senyor Torralba. «Ha minvat en gran part la inseguretat ciutadana que hi havia de nit als carrers. O sia que s’ha invertit la tendència dels últims anys, quan es tenia por de sortir tard dels espectacles. Ara la gent surt de nit. L’augment de la seguretat també es nota en el traspàs de locals comercials. Fa pocs anys, te n’oferien a baix preu els que volguessis. Actualment, en busques de cars, de locals, i no en trobes. De totes maneres, respecte a la seguretat, no es pot baixar la guàrdia. Cal estat vigilants.»

«Cal fer notar», continua dient el senyor Torralba «que la Rambla no pot anar per lliure. Forma part indestriable d’un teixit urbà. La Rambla està lligada a Ciutat Vella, i si allà hi ha problemes, són problemes que ens reboten a la Rambla. De fet, la millora previsible del nostre passeig vindrà determinada pel Pla Central del Raval que ja s’està executant. Al cor del Raval, atapeït d’edificacions fosques on mai hi havia tocat el sol, s’hi està obrint una gran artèria de l’amplada del Passeig de Gràcia i que ve a ser una altra autèntica Rambla. Molts de nosaltres érem escèptics quan el doctor Clos, essent regidor de la ciutat, va dir-nos que la solució eren els arquitectes i les excavadores. Però tenia raó. I és el cas que el Raval s’està rehabilitant aplicant-hi una medecina que duu el nom de Rambla. La lluminosa i ampla artèria principal del Raval durà justament el nom de Rambla del Raval. La veritat és que en les iniciatives que ha pres la nostra ASSOCIACIÓ hi ha hagut una bona entesa amb el Districte Municipal corresponent. La bona sintonia amb l’Ajuntament ha permès canviar, modernitzant-los, els fanals, els quioscos de premsa, les parades de les floristes i les dels ocellaires. Com també ha permès que s’eixamplessin les voreres, cosa que ha dinamitzat la nostra artèria principal i li ha donat més joc comercial».

L’entitat que ara compleix quaranta anys és coneguda, de forma abreujada, per Amics de la Rambla, si bé la denominació històrica completa és Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla i la Plaça Catalunya. Li preguntem al senyor Torralba si aquesta llarga denominació és vigent, i ens diu: «Som, efectivament, una associació d’amics, de veïns i de comerciants. Però tots sumats, som un grup engrescat tant pel present com per al futur de la nostra Rambla. I estic convençut que el futur no passa per cap més lloc que per retornar al seu passat esplendorós”.

LA RAMBLA DE BARCELONA
La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d'una altra ciutat.
Carregant...
x
X